ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο «φρούριο» των Mirage και των F-16 (ΦΩΤΟ)

Πτήση στην Σκύρο πραγματοποίησε εν μέσω τουρκικών παραβιάσεων την Παρασκευή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα μία φωτογραφία με ξεχωριστό μήνυμα.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 στη Σκύρο, όπου συναντήθηκε με τους Διοικητές των Μονάδων του νησιού και ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησε με το προσωπικό των αεροσκαφών επιφυλακής (readiness) τονίζοντας την κρισιμότητα της αποστολής τους για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Από την Σκύρο άλλωστε επιχειρούν για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά ως αεροσκάφη επιφυλακής τόσο γαλλικά Mirage όσο και αμερικάνικα F-16, τα Μ2000 και Μ2000-5 της 114 ΠΜ, καθώς και τα F-16 της 110 και 116ΠΜ, στο νησί βρίσκονται ακόμα PATRIOT αλλά και ο Σταθμός Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων (ΣΤΑΝΕΠ) του Στρατού Ξηράς καθώς και η 7η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης, και φυσικά ο ρόλος του νησιού είναι κρίσιμος και για το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο στο ναυτικό οχυρό του διαθέτει και τον κρίσιμο σταθμό ανταλλαγής φωνητικών και ψηφιακών πληροφοριών μεταξύ Ναυτικού και Αεροπορίας.

Το νησί δεν χαρακτηρίζεται λοιπόν άδικα ως κάστρο και η φωτογραφία από τα ενισχυμένα υπόστεγα που φιλοξενούν έτοιμα για απογείωση τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας και την οποία επέλεξε να δημοσιοποιήσει το ΓΕΕΘΑ στέλνει σίγουρα τα δικά της μηνύματα.