ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει αναίρεση της απόφασης για αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι στη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έπειτα από επανεξέταση του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, αναίρεση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος, άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Η υπόθεση που φαίνεται πως απασχολεί από τον περασμένο Αύγουστο το ανώτατο δικαστήριο, αναμένεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικότερα, ο Βασίλης Πλιώτας, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, αποφάνθηκε ότι δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Κατόπιν αυτού, καλείται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει και πάλι την υπόθεση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και σε περίπτωση που η απόφασή του είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.