ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμαρχος Πειραιά ζητά την παύση λειτουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ

Τονίζει αφενός ότι η δομή είναι δίπλα σε σχολική μονάδα κι αφετέρου ότι δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Επιστολή στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έστειλε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με την οποία του ζητά «να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα».

Και αυτό γιατί –όπως τονίζει– αφενός δεν πληροί το νόμο αφού είναι δίπλα σε σχολική μονάδα, μέσα στο εμπορικό κέντρο της Ε’ Κοινότητας και φυσικά όχι κοντά σε κεντρικές «πιάτσες» και αφετέρου δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η όποια δομή χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Επίσης, ζητάει μια συνάντηση το συντομότερο δυνατό, ώστε «να ξεκαθαριστεί οριστικά μια υπόθεση, η οποία από την αρχή μέχρι σήμερα έχει ξεσηκώσει, απόλυτα δικαιολογημένα, την τοπική κοινωνία», όπως σχολιάζει.

Ο δήμαρχος Πειραιά χαρακτηρίζει το ζήτημα «ιδιαίτερης σημασίας και προτεραιότητας» για τη Δημοτική Αρχή, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά αλλά και των λοιπών φορέων της πόλης, να μη δεχθούν ξανά, ούτε τέτοιου είδους αιφνιδιασμούς σε σοβαρά θέματα ούτε αποφάσεις ερήμην των εκπροσώπων της πόλης.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι στον Πειραιά λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια παρόμοιες δομές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και συνυπάρχουν με τις τοπικές κοινωνίες, προσφέροντας τα μέγιστα σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη. Η μόνη διαφορά, όπως αναφέρει, είναι ότι αυτές οι δομές οργανώθηκαν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και δεν έγινε προσπάθεια να επιβληθούν και μάλιστα με εντελώς λανθασμένη και πρόχειρη διαδικασία.

efsyn.gr