slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δημοφιλής «ντελικανής της μαντινάδας» θύμα του άγριου φονικού στα Ανώγεια! «Έφαγε» τη σφαίρα για να σώσει το γιο του;

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο ένας από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια, ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”.

Είχε φιλοξενηθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αντικείμενο τη λαογραφία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη με τον γιο του 63χρονου για κτηματικές διαφορές. Ο 30χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν. Ωστόσο, το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί.

Ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος από το σπίτι του και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, θέλοντας να αποτρέψει το κακό μπήκε στη μέση για να μην γίνει μακελειό, αλλά “έφαγε” μία σφαίρα.

Ο Γιώργος Ξυλούρης

Στη συνέχεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ο Ξυλούρης που δέχτηκε 6 ή κατά άλλες πληροφορίες 8 σφαίρες (στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη κυρίως), ενώ υπήρξε και τραυματισμός (κάτω στο πόδι) άλλου 30χρονου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Ο γιος του 63χρονου θύματος αναζητείται ενώ θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί για να δώσει τη δική του εκδοχή για τα αιματηρά γεγονότα.

Ο Μανώλης Καλομοίρης