ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο επίλογος της τραγωδίας – 10 νεκροί στο Norman Atlantic – Θρίλερ με τους αγνοούμενους.

 

Η Ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του πλοίου Norman Atlantic , ωστόσο στο πλοίο παραμένουν εννέα μέλη του πληρώματος για να το οδηγήσουν στο λιμάνι!

​Δυστυχώς όμως οι νεκροί είναι 10 σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητά τους, εκτός από τον Έλληνα επιβάτη, Γιώργο Δούλη, του οποίου το όνομα είχε ανακοινωθεί από την Κυριακή το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ένας από τους διασωθέντες, τουρκικής υπηκοότητας, είχε μιλήσει για τέσσερις νεκρούς στη γλίστρα του πλοίου.

Πάντως, από αυτή την εξέλιξη μυστήριο προκαλεί το γεγονός πώς βρέθηκαν νεκροί άνθρωποι στη θάλασσα από τη στιγμή που δεν είχαν δηλωθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνοούμενοι.

Αυτό ίσως και να αλλάζει τα δεδομένα με τον αριθμό των επιβαινόντων. Ήταν οι τέσσερις νεκροί αριθμημένοι στο πλήρωμα που επέβαινε στο πλοίο ή επρόκειτο για πολίτες που δεν είχαν προσμετρηθεί; Κάθε ώρα που περνά γεννά πολλά ερωτήματα.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του Norman Atlantic, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα θύματα…Αποφύγαμε εκατόμβη». Παράλληλα δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους διασώστες: «Ήταν μια επέμβαση (αυτή των διασωστών) γεμάτη πάθος, αφοσίωση και επιμονή που συνέβαλε στο να αποφευχθεί το χειρότερο. Τους εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, όπως και αυτή όλων των Ιταλών. Η δουλειά των συμπατριωτών μας, μας κάνει υπερήφανους…» υπογράμμισε ο Ματέο Ρέντσι.

Οι Ιταλικές Αρχές ξεκινούν έρευνα για εγκληματική ενέργεια

Την ίδια ώρα η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες και αναζητά τα αίτια της πυρκαγιάς.