ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ερντογάν ετοιμάζει χτύπημα στην Λιβύη – Το βίντεο μήνυμα

Έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές λένε στο usay.gr πως οι Τούρκοι δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν ποια μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν την βάση τους στην Λιβύη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Το χτύπημα στην βάση Αλ Ουατίγια έχει πλήξει το γόητρο της Τουρκίας και βάζει μεγάλα ερωτήματα για το αν οι Τούρκοι πιάστηκαν στον ύπνο, αν τα συστήματα τους τυφλώθηκαν ή αν εκτίμησαν λάθος το επερχόμενο χτύπημα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως η ταυτότητα των αεροσκαφών παραμένει «θολή» αν και τόσο οι Τούρκοι όσο και το στρατόπεδο Σάρατζ έχει «φωτογραφήσει» την ταυτότητα τους.

Έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως η Τουρκία ακόμα και από τα υπολείμματα των πυρομαχικών που έχουν χρησιμοποιηθεί μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα τι εθνικότητας ήταν τα αεροσκάφη, το ερώτημα είναι γιατί δεν το κάνει και μία πιθανή απάντηση είναι πως ο Ερντογάν θέλει πρώτα να πάρει την εκδίκηση του και μετά να παρουσιάσει τα στοιχεία του.

Ήδη το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας παρουσίασε ένα βίντεο που μιλάει για την δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού των τουρκικών F-16 ώστε να εκτελούν πλήγματα σε μεγάλες αποστάσεις προαναγγέλλοντας έτσι την απάντηση του σουλτάνου ο οποίος όπως φαίνεται έχει πάρει απόφαση να βυθίσει την Μεσόγειο σε μία κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις.