slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο φόβος αυτών των σκηνών δείχνει αναβολή! Τι είπε ο Πέτσας για τα μαγαζιά και τρίτο κύμα!

Οι συσκέψεις με τους λοιμωξιολόγους συνεχίζονται καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός από την μεριά τους για το αν είναι καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο εν όψει γιορτών, αφού η μείωση των κρουσμάτων δεν έχει φτάσει ακόμη σε επίπεδα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία χαλάρωση των μέτρων, όπως τονίζουν.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν εκφράσει πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς βλέπουν υπερμετάδοση του κορωνοϊού. Ορισμένες περιοχές μάλιστα, όπως η Δυτική Αττική αλλά και πόλεις στην περιφέρεια, παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα και αυτό είναι που τους κάνει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να προτείνουν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ALPHA 98,9 το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό ενώ εξέφρασε φόβους πως οι βεβιασμένες κινήσεις θα οδηγήσουν σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρα.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις προκειμένου η αγορά να μην ανοίξει «με τον τρόπο που κάποιοι περιμένουν», γιατί όπως τόνισε, κανείς δεν θέλει να δει εικόνες Harrods στην Ελλάδα.

Πάντως, όπως είπε ο  Στέλιος Πέτσας, εάν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή, τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και επανέλαβε πως τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.