ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε τους γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Τους γονείς του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή, κατάσταση, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.

Ο κ. Σταμά;της διαβεβαίωσε τους γονείς του 16χρονου πως η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, την ίδια στιγμή που Ρομά  εκδηλώνουν την οργή τους σε πολλές περιοχές, κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του ανηλίκου και ζητούν δικαίωση.

«Ήρθα σήμερα εδώ και ως γενικός γραμματέας και ως άνθρωπος. Συναντήθηκα με την οικογένεια. Είναι ένα πάρα πολύ τραγικό και δυσάρεστο γεγονός για έναν συμπολίτη μας 16 χρόνων, για ένα παιδί. Η Πολιτεία θα είναι εδώ να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια. Τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Θέλω να δώσουμε δύναμη στους γονείς. Είναι μια δύσκολη περίπτωση, η πολιτεία όμως ήταν, είναι και θα είναι εδώ για ό,τι χρειαστούν», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

«Ήρθαμε εδώ να τους δούμε, να μιλήσουμε, να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που βιώνουν οι ίδιοι και το παιδί τους. Θα είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε», προσέθεσε.