ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γιος πίσω από το μαχαίρωμα του 79χρονου πατέρα του – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση

Συνελήφθη ο 56χρονος γιος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ηλικιωμένου πατέρα του, στα Χανιά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε και επίσημα την εξιχνίαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μαχαίρωσε τον 79χρονο μέσα στο σπίτι του, στις 28 Δεκεμβρίου 2023. Τον ηλικιωμένο εντόπισε σοβαρά τραυματισμένο ένα συγγενικό του πρόσωπο και ενημέρωσε τις αρχές.

Η αστυνομία αναφέρει επισήμως ότι «εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού που έλαβε χώρα νυκτερινές ώρες της 28/12/2023 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και συνελήφθη σήμερα (03.01.2024) το μεσημέρι δυνάμει εντάλματος σύλληψης κ. Ανακριτή Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα neakriti.gr αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί ο 56χρονος γιος του ηλικιωμένου. Όλες αυτές τις ημέρες η αστυνομία λάμβανε καταθέσεις, ενώ είχε προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από την αρχή στο στενό συγγενικό περιβάλλον του 79χρονου.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προσήχθη μεταξύ άλλων και ένας άνδρας του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του 79χρονου, ο γιος του, ο οποίος εξετάστηκε για άμεση εμπλοκή στην υπόθεση. Τελικά, η προσαγωγή μετατράπηκε σύλληψη.