ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός των εορτών! Πως θα κάνουμε Χριστούγεννα και με τις θερμοκρασίες θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά!

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και ο καιρός συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθώς μετά από μία κακοκαιρία… εξπρές, σήμερα έχουμε μία ανοιξιάτικη μέρα!

Ανάλογα θα είναι όπως όλα δείχνουν η… διάθεση του καιρού και στιος γιορτές, στις οποίες θα ζήσουμε… δύο εποχές: Και χειμώνα και άνοιξη!

Από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό, ενώ στη συνέχεια έρχονται και πάλι βροχές!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θερμοκρασία, κάτι που σημαίνει ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο και θα κινηθεί κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, αν και τις βραδινές ώρες θα συνεχίσει να υπάρχει ψύχρα.

Από την Παρασκευή μέχρι και τα Χριστούγεννα, οι βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες και περιμένουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με τον υδράργυρο να πέφτει σημαντικά. Ίσως στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα να έχουμε χιονοπτώσεις.
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ωστόσο ανήμερα των Χριστουγέννων, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής πρόγνωση, δεν προβλέπεται να βρέξει.

Υπάρχει μια τάση, για μια διαταραχή με βροχές, πιθανώς ισχυρές, δίχως όμως κρύο, για το Σαββατοκύριακο προ των Χριστουγέννων. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα και θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα για να έχουμε σαφή εικόνα.
Περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά τα Χριστούγεννα, ενώ καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν και σε πολλές πεδινές περιοχές της κέντρο-ανατολικής χώρας.
Τις τελευταίες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου, από τις 29 μέχρι και τις 31, ο καιρός θα είναι άστατος.