ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ο Καθηγητής Τζανάκης εξηγεί τα υπέρ και τα κατά για Πάσχα σε πόλη και χωριό

«Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των μελών της επιτροπής» που καλούνται να αποφασίσουν για τον αν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, καθώς «πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής είπε πως «απομακρύνεται το ενδεχόμενο για το Πάσχα». «Επιδημιολογικά είναι καλύτερα η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι, δεν θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «αν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και τους πει να προσέχει, θα προσέξει».

«Ό,τι αποφασίσει η Επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στα «κορωνοπάρτι» σε πλατείες όλης της χώρας, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, σχολίασε πως «η συγκέντρωση κόσμου, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν», τόνισε.