3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τα καναντέρ

Αν και η κυβέρνηση ξέχασε τους ανθρώπους που κάθε καλοκαίρι, και πολλές εβδομάδες πριν και μετά, ζουν κυριολεκτικά όλο το 24ωρο πλάι στα πυροσβεστικά καναντέρ, αυτοί oι άνθρωποι, οι τεχνικοί αεροσκαφών, που καλούνται τώρα να βάλουν και πάλι πλάτη είναι βέβαιο πως θα το πράξουν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ο κορωνοϊός έχει βάλει στο μάτι και την Πολεμική Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Π.Α. που κάθε καλοκαίρι σώζουν ζωές, την πανίδα και την χλωρίδα του τόπου, αλλά και περιουσίες.

Πληροφορίες του USAY.gr λένε πως μία σειρά από ανταλλακτικά για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι αδύνατο να παραδοθούν μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο – Αύγουστο με ότι αυτό θα σημαίνει για τις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών λόγω των περιορισμών στις μεταφορές και στην παραγωγή που έφερε ο κορωνοϊός.

Στην Π.Α. το βέβαιο είναι πως εκπτώσεις στην ασφάλεια πτήσεων δεν θα γίνουν οπότε το εναλλακτικό σενάριο έχει να κάνει με την βέλτιστή αξιοποίηση των μέσων τόσο της Π.Α. όσο και του στρατού (ΣΙΝΟΥΚ) αλλά και των ενοικιαζόμενων ελικοπτέρων που είναι καθοδόν για την Ελλάδα ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα κερδίζει όσο γίνεται ώρες πτήσης και άρα και ζωή στα ανταλλακτικά και τα αεροσκάφη.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας θα μπει βέβαια το τεχνικό προσωπικό της 112 Πτέρυγας Μάχης οι οποίοι δίνουν το παρών και στην μάχη των αεροδιακομιδών συντηρώντας ελικόπτερα και αεροσκάφη στην εποχή του κορωνοϊου και παίζοντας κρίσιμο ρόλο στο να γίνονται επιτυχώς οι αεροδιακομιδές αν και η κυβέρνηση δεν θεώρησε πως πρέπει να τους συμπεριλάβει στο «δώρο κορωνοϊού» το οποίο έδωσε.