ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κούγιας θα ζητήσει ισόβια τους δολοφόνους του Άλκη

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 23χρονου σεσημασμένου οπαδού, ο οποίος είναι υπόδικος σε άλλη υπόθεση οπαδικής βίας και πλησιάζουν στη σύλληψη και άλλων, οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου.

Μιλώντας στο Star ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, δηλώνει ότι θα ζητηθούν οι ανώτερες των ποινών για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει ότι θα ζητηθεί η ποινή των ισοβίων για όσους συμμετείχαν στο στυγερό έγκλημα και που εκτιμά ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 άτομα.

Ο ποινικολόγος ανέφερε αρχικά ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια και πως του ζητήθηκε να αναλάβει την υπόθεση από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη αλλά και της ΠΑΕ ενώ έκανε γνωστό ότι θα υπερασπιστεί και τα άλλα δύο παιδιά που είναι τραυματισμένα, καθώς για αυτά υπάρχει το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τους. «Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα, αυτό της ανθρωποκτονίας, με διαφορετικό βαθμό εμπλοκής. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τουλάχιστον 8 άτομα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Κούγιας για δολοφονία Αλκη Καμπανού: Θα ζητήσουμε τις ανώτερες των ποινών
Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «ο νόμος λέει ισόβια εκτός αν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό. Τέτοιο μπορεί να είναι του σύννομου βίου, της μετεφηβικής μεταμέλειας καθώς είναι κάτω από 25 ετών ή της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη».

Ο δικηγόρος καταλήγει λέγοντας πως «θα ζητήσουμε να επιβληθούν οι ανώτερες των ποινών. Και αυτό αφορά και αυτούς που βοήθησαν στη δολοφονία, που κράτησαν τον Άλκη για να τον μαχαιρώσει ο δράστης, κλπ. Αυτοί που τραυμάτισαν τα άλλα δύο παιδιά, αντιμετωπίζουν ποινές έως 15 ετών».