ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«O Mαυρίκος προσπαθούσε να βγει από το τζιπ»-Περίεργες συμπτώσεις στον θάνατο του εκδότη

Υπάρχει βίντεο που δείχνει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. 

 

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «περίεργες και πολλές συμπτώσεις» λέγοντας «Δεν υπάρχουν πολλά ατυχήματα που έχουν βιντεοσκοπηθεί. Το αυτοκίνητο έχει μία περίεργη πορεία. Ο υγιής οδηγός θα πήγαινε δεξιά. Βλέπουμε κάτι άλλο. Το όχημα πηγαίνει περίεργα και ακινητοποιείται. Για να γίνει αυτό, πρέπει να το σταματήσει ο οδηγός. Το χειρίζεται ο οδηγός, δεν πηγαίνει μόνο του. Όπως μου είπαν, υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Άρα είναι καλά στην υγεία του την ώρα που σταματάει. Πληροφορήθηκα ότι υπήρχε βενζίνη στο οδόστρωμα.

Είναι από κάποιον σωλήνα και όχι το ρεζερβουάρ. Περίεργα όλα αυτά. Έχουμε, λοιπόν, δύο ενδεχόμενα: 1)Υπέστη κάτι στην υγεία του, 2)Μία σύμπτωση, που ενώ ο οδηγός έχει πάθει κάτι, συγχρόνως υπάρχει διαρροή καυσίμου.

Αυτά είναι μη φυσιολογικά και αρχίζεις να προβληματίζεσαι. Ο συντηρητής μου είπε πως ήταν όλα καλά με το αυτοκίνητο και είχε γίνει σέρβις πριν δύο μήνες. Εάν ο οδηγός δεν είναι καλά στην υγεία του, τότε δεν οδήγησε καλά το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από τους ανθρώπους που συναναστρεφόταν. Δεν μπορούσε να ανεχθεί το διασυρμό από τη κατηγορία ως εκβιαστή. Είχαμε συγκεντρώσει υλικό για όσα Μέσα τον είχαν θίξει, προκειμένου να κάνουμε αγωγές. Ο συνοδός ήταν ένας Αλβανός, ο οποίος δεν ήταν και αξιόπιστος. Ο Μαυρίκος δεν έπαιρνε καμία προφύλαξη.

Αρχικώς την υπόθεση χρεώθηκε η αντιτρομοκρατική και τώρα το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής. Αυτό δείχνει ότι η αστυνομία ψάχνει όλα τα ενδεχόμενα. Διαδικαστικό τρικ η μήνυση για ανθρωποκτονία που καταθέσαμε, για να έχουμε τους δικούς μας συμβούλους και πορίσματα. Εάν τελικώς οδηγηθούμε σε πόρισμα ότι υπήρχε βλάβη και διαρροή, αν κάποιος έχει κάνει σκόπιμα κάτι, δεν θα το μάθουμε ποτέ λόγω της πυρκαγιάς. Είναι κλασική συμπεριφορά. Όταν κάποιοι θέλουν να κάνουν κακό και να εξαφανίσουν τα ίχνη, καίνε το αμάξι».

Μυστήριο η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς στο τζιπ Μαυρίκου

Ο απειροελάχιστος χρόνος που χρειάστηκε ώστε η φωτιά να επεκταθεί από το μπροστινό χώρο του τζιπ στο εσωτερικό του οχήματος, είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς που χειρίζονται την υπόθεση του τραγικού θανάτου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Αυτό αποκάλυψε ο εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια του εκδότη, κ. Γιώργος Ραυτογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, σημειώνοντας ότι αν δεν εξεταστούν όλες οι συνθήκες δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε αυτό της δολιοφθοράς.

“Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι πώς ένα αυτοκίνητο έχει μία έκταση και μία εξάπλωση φωτιάς όπως αυτή φαίνεται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί. Όσο καλό και να είναι ένα αυτοκίνητο είναι ένα μηχανολογικό εξάρτημα και χρήζει μηχανολογικής προσέγγισης. Πρέπει να ελεγχθούν η καύσιμη ύλη, ο χρόνος καύσης, πώς εξελίχθηκε το περιστατικό για να οδηγηθούμε στο τελικό συμπέρασμα”, σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες περί διαρροής καυσίμου, ο εμπειρογνώμονας τόνισε εάν υπήρξε διαρροή θα πρέπει να εντοπιστεί βενζίνη στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, από τα σημεία από τα οποία πέρασε το μοιραίο τζιπ.

Νερό στον μύλο των σεναρίων περί δολιοφθοράς έριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε χθες στο twitter: "Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όταν έπρεπε μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής Οδού, τον έκαψαν για να μην τους κάψει". Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους εξήγησε πως δεν έχει συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά εκφράζει την αίσθηση που του έχει δημιουργηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ραυτογιάννης επισήμανε πως: “δεν κινούμεθα με δηλώσεις, αλλά με ευρήματα που έχουν επιστημονική τεκμηρίωση. Όταν θα υπάρξουν τέτοια ευρήματα θα μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη. Αυτό που οφείλω να σας πως ότι αυτή η αμφιβολία δεν είναι μόνο από την πλευρά της οικογένειας είναι και από τις κρατικές αρχές”, υπογραμμίζοντας ότι με την υπόθεση ασχολείται και η αστυνομία, εκτός της πυροσβεστικής.

Το απόγευμα της Παρασκευής ταυτοποιήθηκε και μέσω DNA πως πρόκειται για τον Π. Μαυρίκο, ενώ ολοκληρώθηκε και η έρευνα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στο καμένο τζιπ, η οποία ωστόσο δεν εντόπισε ίχνη εκρηκτικής ύλης ή την ύπαρξη κάποιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Αυτό που δημιουργεί μεγαλύτερη απορία στους ερευνητές της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δείχνει – στο βίντεο της Αττικής Οδού – να είναι εκτός ελέγχου και στη συνέχεια να σύρεται στο διαχωριστικό του δρόμου προτού πάρει φωτιά.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως δύο ημέρες πριν τον θάνατο του Π. Μαυρίκου η υπόθεση για κύκλωμα εκβιαστών στην οποία ήταν κατηγορούμενος, διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς, καθώς κρατικοί υπάλληλοι συγκεκριμένης ΔΕΚΟ εμπλέκονται στη διάθεση μεγάλων κονδυλίων προς τις εφημερίδες που είχε στην κατοχή του ο Π. Μαυρίκος.