ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μαζιώτης προκαλεί εφιάλτες ακόμη και μέσα από τη φυλακή – Εγκέφαλος της ληστείας στο Δίστομο, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο… υπαρχηγός του Πετρακάκος

distomo3

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα του στενού συνεργάτη του φυλακισμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και φερόμενου υπαρχηγού της ομάδας του, του Γιώργου Πετρακάκου φέρεται να ταυτοποίησαν οι αρχές στο υπό εξέταση φουσκωτό σκάφος, διαμέτρου 10 μέτρων, που χρησιμοποιήθηκε από τους ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, για να διαφύγουν από τη Βοιωτία προς την Κορινθία.

πετρακακος - μαζιωτης

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι ληστές, που εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στο Δίστομο και με την απειλή καλάσνικοφ οι οποίοι φορούσαν περούκες, γυαλιά ηλίου και μάσκες, καθησύχασαν τους πελάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος, ότι δεν πρόκειται να τους κάνουν κακό. «Φτάσαμε στο σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να μπορούμε να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια» είπαν οι ληστές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία, εκμεταλλευόμενοι δύο πράγματα. Ήξεραν ότι η συγκεκριμένη τράπεζα ασφαλείας δεν είναι η προβλεπόμενη και μπορούσαν να μπουν στο χώρο με τα όπλα. Γνώριζαν, επίσης, ότι στην περιοχή το λιμενικό δεν διέθετε σκάφος, καθώς αυτό, σύμφωνα με το MEGA, είναι εδώ και μία εβδομάδα ακινητοποιημένο από βλάβη. Έτσι οι ληστές εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. Εξετάζεται, επίσης, σοβαρά το ενδεχόμενο να είχαν και δύο συνεργούς

Η ΕΛΑΣ, από τον τρόπο δράσης τους, πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μέλη της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη και τα χρήματα να προορίζονται για το λεγόμενο «επαναστατικό» ταμείο. Σύμφωνα με το MEGA, σ’ αυτό οδηγούν δύο στοιχεία. Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχεία είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.