ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπερασπίζεται τον ιερέα στο Κουκάκι: «Ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία»!

Τον ιερέα στο Κουκάκι που χθες κοινώνησε τους πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, υπερασπίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, λέγοντας πως δεν έκανε κάυτι παράνομο καθώς ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης δήλωσε πως ο ιερέας στο Κουκάκι δεν έκανε κάτι παράνομο, ενώ επέμεινε στην άποψή του ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει καμία ασθένεια, σημειώνοντας πάντως πως μιλά ως πιστός και όχι ως Μητροπολίτης.

Ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

«Δεν έχει απαγορευτεί από την ΚΥΑ η Θεία Κοινωνία. Διαχωρίστηκε γιατί είναι η ουσία της πίστεώς μας. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια γιατί είναι ο Χριστός, ο ζωντανός Θεός. Το βιώνουμε χρόνια τώρα, με τα θαύματα, με το υπερβατικό. Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα. Είναι άλλο πράγμα ο συγχρωτισμός και άλλο η κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι και εγώ νομικός και μπορώ να διαβάζω τους νόμους. Η ΚΥΑ δεν αφορά τη Θεία Κοινωνία. Αφορά στον συγχρωτισμό και στη μεγάλη συνάθροιση. Είναι άλλο πράγμα να μαζευτούν 500 άτομα και άλλο πράγμα το μυστήριο. Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης. Τέλος, ο κ. Σεραφείμ είπε: «Αν με καλέσουν να κοινωνήσω κάποιον ασθενή σε ένα σπίτι, δεν θα πάω;».