ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπουτάρης πρωτοστατεί στην καύση νεκρών στην Ελλάδα : «Οι παπάδες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν»

γιαννης μπουταρης

Tο πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2015. Την πρωτοβουλία για το θέμα αυτό έχει αναλάβει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης».

«Το προχωρώ το θέμα, δεν το έχω εγκαταλείψει», λέει και ύστερα, αποκαλύπτει ότι απέστειλε επιστολή σε πέντε γραφεία κηδειών για να τα βολιδοσκοπήσει εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που πρόκειται να υπάρξει, με τη διευκρίνηση ότι το αποτεφρωτήριο δεν θα ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά σε ιδιώτες.

«Οι παπάδες μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αλλά ουδείς υποχρεώνεται να έχει κηδεία», λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επί του θέματος.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται στη φάση που επιχειρεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας -αν και η ελληνική Βουλή ψήφισε θετικά για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου- καθώς εκκρεμεί η επιλογή της τοποθεσίας, η θέση του οικοπέδου και οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες, όπως επίσης και οι άδειες λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν επιλέξει την καύση νεκρού κάποιος Έλληνας πολίτης πρέπει να πληρώσει αδρά γραφείο τελετών για να αναλάβει τη διακομιδή της σορού στη Ρουμανία, όπου υπάρχει αποτεφρωτήριο και η πράξη επιτρέπεται.