3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο νέος μετά την αργία! Πώς επελέγη ο σταθμάρχης για την βάρδια την μοιραία νύχτα

Επιθεωρητής που βγάζει τις βάρδιες, τέθηκε σε αργία όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις κατάφωρων αδικημάτων έως ότου διερευνηθούν οι συνθήκες με τις οποίες κρίθηκε κατάλληλος και επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης της Λάρισας για υπηρεσία τη μοιραία νύχτα του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Πηγές του οργανισμού αναφέρουν ότι η απειρία του συγκεκριμένου σταθμάρχη ήταν γνωστή στους συναδέλφους του, ωστόσο εκφράζεται η υπόνοια ότι επελέγη στη νυχτερινή βάρδια της Τρίτης επειδή ήταν ο πιο νέος και η βάρδια της Τρίτης εθεωρείτο μια κακή βάρδια μετά από αργία, όπως ήταν η Καθαρή Δευτέρα.

Παλαιότεροι συνάδελφοί του προσπαθούσαν τις προηγούμενες λίγες μέρες που υπηρετούσε να μείνουν λίγο μετά τη βάρδια τους κοντά στον νέο σταθμάρχη.

Αν δεν είχε καθυστερήσει μάλιστα η μοιραία αμαξοστοιχία θα την χειριζόταν ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας που είχε μείνει κοντά στον συνάδελφο του.

Τίθεται ωστόσο το ερώτημα πώς επελέγη ο συγκεκριμένος σταθμάρχης για την υπηρεσία στον σταθμό της Λάρισας γενικά.

Από τον οργανισμό αλλά και την Κυβέρνηση λένε ότι η επιλογή δεν είχε τίποτα το μεμπτό καθώς σε 18 θέσεις εκ μετατάξεως εμφανίσθηκαν μόλις 2 και άρα δεν ετίθετο ζήτημα επιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον εισαγγελέα θα κληθεί και ο επιθεωρητής, ο οποίος έχει πάρει μία πολυήμερη άδεια αλλά και ο προϊστάμενός του.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1