3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «παράδεισος» γίνεται κόλαση! Άθλιες συνθήκες για χιλιάδες εργαζομένους στον τουρισμό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ευχάριστη διαμονή που υπόσχονται πολλοί επιχειρηματίες στους εργαζομένους για να πάνε να δουλέψουν στα νησιά, τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τουαλέτες που μετατρέπονται σε μικρές λίμνες μετά από κάθε μπάνιο,  δωμάτια χωρίς παράθυρα, με ερπετά κατοικίδια, μουχλιασμένες ντουλάπες.

Σε όποιον δεν αρέσει ο εργασιακός «παράδεισος» που προσφέρουν ορισμένοι επιχειρηματίες, αν θελήσει να φύγει καλείται να πληρώσει ρήτρα αποχώρησης.

Στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, οι συνθήκες εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις, δυστυχώς έχουν μείνει ακόμα στον μεσαίωνα.

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί φαίνεται πως είναι στο μενού, με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν αδιανόητες καταστάσεις.

Σε επιχείρηση εστίασης στη Ρόδο, σύμφωνα με καταγγελία, ο εργοδότης χτύπησε εργαζόμενη όταν του είπε ότι θέλει να αποχωρήσει. Την κλείδωσε σε δωμάτιο, την ξυλοκόπησε, ενώ τις έστειλε και απειλητικά μηνύματα στα social media.

Στο αεροδρόμιο του νησιού οι εργαζόμενοι στον έλεγχο επιβατών – αποσκευών κάνουν λόγο για εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό.

Ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση και εξαντλητικά ωράρια, ενώ οι καταγγελίες μιλούν για μπράβους μέσα στο μαγαζί για εκφοβισμό.

Σε άλλο περιστατικό, εργαζόμενος σε εταιρεία security στην Αθήνα εξαναγκάστηκε να υπογράψει παραίτηση αφού πρώτα τον είχαν κλείσει σε όχημα χρηματαποστολής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA