ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Πειραιάς έχει περάσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης» τόνισε στις «Ημέρες Θάλασσας» ο Πατούλης

Στην νέα εποχή που έχει ξεκινήσει στον Πειραιά και στην αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει η παρούσα δημοτική αρχή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έναρξης των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2022» που ξεκίνησαν χθες το βράδυ στον Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης,  μεταξύ άλλων,  σημείωσε ότι  τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς αναγεννάται  και έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. «Η σημερινή ημέρα, πέραν των έργων υποδομής, αναδεικνύει και την εξωστρέφεια που έχει καταφέρει να επιτύχει η σημερινή δημοτική αρχή. Σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο Γ. Μώραλη και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου έχουμε καταφέρει να δρομολογήσουμε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και υποδομών, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να  υλοποιούνται. Το μεγάλο λιμάνι της χώρας και η αναβάθμιση του είναι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε στενά Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης, μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που διοικούν», σημείωσε ο κ. Πατούλης. Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μια σειρά από σημαντικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια όπως το Blue Lab το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό του Καπαγέρωφ, έργα ομβρίων, αστικής ανάπλασης κ.α.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν στο επίκεντρο τους την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό της πόλης σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Ειδικά για εφέτος, έχει ετοιμαστεί  μια μεγάλη γκάμα θεματικών εκδηλώσεων με στόχο την προβολή της πόλης  και πηγή έμπνευσης τη θάλασσα του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε  ότι ο  θεσμός των Ημερών Θάλασσας ξεκίνησε το 2015 με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στην πόλη και επεσήμανε ότι το επίκεντρο των Ημερών Θάλασσας είναι πάντα η θάλασσα, αφού η θάλασσα είναι το παρελθόν,  το παρόν και το μέλλον της πόλης. Στη συνέχεια σημείωσε: «Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και εφέτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι εκδηλώσεις είναι πολλές, ποικίλες, ποιοτικές και πολυεπίπεδες».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Παντουβάκης, ο  Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.  Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, οι βουλευτές Α΄ Πειραιά Νόνη Δούνια και Γιάννης Μελάς,  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων, κ.ά.

Νωρίτερα, ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Παναγιώτης Κυρίμης και Νίκος Γέμελος, υποδέχθηκαν την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς»,  η οποία  έδεσε για 8η χρονιά στον Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας.