ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ρόλος της οικιακής βοηθού στο χρηματοκιβώτιο με τα 500 χιλιάρικα που έκανε «φτερά»

Η οικιακή βοηθός ήταν εκείνη που έδωσε πληροφορίες και οργάνωσε το χτύπημα σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με 3 ομοεθνείς της, τρύπωσαν στο διαμέρισμα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο.

Η ληστεία εξιχνιάστηκε έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Europol.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων μελών εγκληματικής ομάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Γεωργιανούς ηλικίας 39, 52, 27 και 46 ετών (3 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2019, δύο εκ των παραπάνω εισήλθαν χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα γυναίκας με τη συνδρομή έτερου μέλους της ομάδας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Κατά την προσέγγιση και τη διαφυγή τους, χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του τέταρτου μέλους της ομάδας, το οποίο τους παρείχε εν γνώσει του για την τέλεση της έκνομης ενέργειας.

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τρία από τα παραπάνω μέλη, ενώ ο 46χρονος μετά την ανακριτική του απολογία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη η 27χρονη. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ για τα έτερα δύο μέλη της ομάδας έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης.