ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ρουβίκωνας έβγαλε ανακοίνωση για τον θάνατο του συντρόφου τους

Τι συμπεράσματα έβγαλε η συνέλευση του Ρουβίκωνα για τον θάνατο του 39χρονου

Δώδεκα ημέρες μετά το περιστατικό στο διαμέρισμα της Καισαριανής στο οποίο βρέθηκε νεκρός με μια μαχαιριά στην κοιλιά ο 39χρονος αντεξουσιαστής και μέλος του Ρουβίκωνα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας δημοσιοποίησαν το δικό τους «πόρισμα».

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο rouvikonas.gr «η συνέλευση του Ρουβίκωνα, ομόφωνα και εξετάζοντας ψυχρά (στα ανθρώπινα όρια) τα γεγονότα, κατέληξε στις εξής δύο θέσεις:

1. Ο σύντροφός μας ουδέποτε, μέχρι τέλους, δεν άσκησε βία στη σχέση του ή είχε οποιεσδήποτε σεξιστικές συμπεριφορές

2. Ο σύντροφός μας δολοφονήθηκε».

Όπως ομολογούν η αρχική εκτίμηση που τους δόθηκε στο νοσοκομείο ήταν θάνατος από παθολογικά αίτια ανατράπηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου όταν, όπως γράφουν, «πληροφορηθήκαμε μια τελείως διαφορετική και συγκλονιστική πραγματικότητα».

Η σύντροφος του γνωστού αντιεξουσιαστή υποστήριξε ότι τσακώθηκε με τον Λεωνίδα και τότε αυτός πήρε ένα μαχαίρι και την τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι. Αυτό είναι αληθές καθώς πράγματι φέρει ένα τραύμα στο σημείο που υπέδειξε, και πιθανότατα οφείλεται σε μαχαίρι. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι πήρε ένα σπρέι πιπεριού και τον ψέκασε στο πρόσωπο για να τον αφοπλίσει. Πράγματι στο διαμέρισμα βρέθηκε σπρέι πιπεριού, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι η εκδοχή που έδωσε.

Όπως είπε, στην προσπάθεια να του πάρει το μαχαίρι αυτός γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αιχμηρό εργαλείο, να αυτοτραυματιστεί και να χάσει η ζωή του. Οι αστυνομικοί, δεν είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα έγιναν έτσι και για το λόγο αυτό ψάχνουν να βρουν τις λεπτομέρειες από το συμβάν έτσι ώστε να φωτίσουν πλήρως την υπόθεση. Μάλιστα, η 39χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε κύρια ανάκριση για να διαλευκανθεί η υπόθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα της 39χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα 10 μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, σπρέι άγνωστης χημικής ουσίας καθώς και ποσότητα κάνναβης.