GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Στρατηγός Κωσταράκος ζητάει αλλαγές και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει για τα ελληνοτουρκικά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η χώρα μας πραγματοποιεί με άρθρο του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στην τοποθέτηση του ο Μ. Κωσταράκος δεν στέκεται μόνο στην συζήτηση που γίνεται για τους εξοπλισμούς και τονίζει παράλληλα πως όσα λέει δεν έχουν σχέση με τη παρούσα μαχητική ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αναμφίβολη δυνατότητα τους να υπερασπίσουν την εθνική ακεραιότητα.

Μεταξύ των προτάσεων του ξεχωρίζει αυτή για προσλήψεις οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων αφού ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας που υπάρχει είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

Παράλληλα ο Στρατηγός προτείνει την κατάργηση δομών που δεν είναι πλέον απαραίτητες αλλά και την δημιουργία πλήρων μονάδων εθελοντών εφέδρων.

Σε ότι αφορά το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται λόγος για ανάγκη νέου νόμου για την εξέλιξη και τις προαγωγές του προσωπικού ενώ ο Μ. Κωσταράκος λέει ακόμα πως πρέπει να καταργηθούν οι διαδικασίες κρίσεων των στελεχών όπως ισχύουν σήμερα καθώς και οι ετήσιες αποστρατείες.

«Οι κρίσεις γίνονται κατά έτος για να αξιολογείται η απόδοση και η περαιτέρω πορεία των στελεχών και όχι η συνέχιση της εργασιακής τους σχέσης . Κανένας δεν αποστρατεύεται. Οι ΕΔ δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Υπουργού ούτε των Αρχηγών για να απολύουν τους υπαλλήλους τους» λέει ο Μ. Κωσταράκος

Παράλληλα λέει πως «όλοι αποστρατεύονται ανεξαρτήτως βαθμού μόνο με όριο ηλικίας τα 58 έτη ή τα 61 έτη για τους Αρχηγούς».

Δείτε τι αναφέρει στο άρθρο του