ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τσαντάκιας έκλεψε… μοτοσικλέτα! Ήθελε να… αναβαθμίσει τη «δουλειά»!

Με στόχο το να μπορεί να αρπάζει πιο εύκολα τσάντες, ένας τσαντάκιας στο Ηράκλειο αποφάσισε να κάνει… επαγγελματικό άνοιγμα και έκλεψε μια μοτοσικλέτα!

Ο νεαρός Έλληνα εντόπιζε τις λιγοστές –λόγω καραντίνας- που κυκλοφορούσαν στο δρόμο, στην περιοχή του Ηρακλείου και άρπαζε τις τσάντες τους χρησιμοποιώντας μια μοτοσικλέτα που είχε κλέψει πριν από καιρό!
Από τις 7 Οκτωβρίου του 2019 ως την περασμένη Τρίτη, ο τσαντάκιας είχε «χτυπήσει» τουλάχιστον 11 φορές, σε τρεις από τις οποίες χρησιμοποίησε την κλεμμένη μηχανή. Από τα θύματά του, είχε αρπάξει συνολικά μετρητά ύψους 1.248 ευρώ, αλλά και οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και άλλα αντικείμενα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας το πρωί της Τετάρτης και συνελήφθη, έχοντας μαζί του την κλεμμένη μοτοσικλέτα και ποσότητα κάνναβης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.