3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τσαβούσογλου ετοιμάζει νέο χτύπημα με το μεταναστευτικό

Η Τουρκία μεθοδικά δημιουργεί κλίμα κατά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα με την χώρα μας να στοχοποιείται πότε με βίντεο που δήθεν δείχνουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει τους μετανάστες που δήθεν απωθεί η Ελλάδα και πότε με fake news για πυροβολισμούς στον Έβρο.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Ελλάδα επιχειρεί να απαντήσει στο σκηνικό που στήνει η Τουρκία κυρίως σε διμερές επίπεδο διαψεύδοντας τα μυθεύματα της γειτονικής χώρας όμως η Τουρκία όχι μόνο επιμένει αλλά και ποντάρει στην διασπορά των fake news στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Την Τρίτη που μας έρχεται ο Τσαβούσογλου θα μιλήσει μάλιστα ως προστάτης των αδικημένων αυτής της γής σε φόρουμ που θα συμμετέχουν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο για να τονίσει την ανάγκη της «συνεργασίας» για την αντιμετώπιση του μεταναστεύτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Είναι προφανές πως ο Τούρκος Υπουργός και πάλι θα επαναλάβει την γνωστή θεωρία της Τουρκίας περί «υποχρέωσης» της Ελλάδας να ανοίξει τα σύνορα της, ενώ πιθανότατα θα επαναλάβει και τις γνωστές ιστορίες περί δήθεν απωθήσεων στο Αιγαίο και πυροβολισμών στον Έβρο.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις οι οποίες δείχνουν πως η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα για να υλοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι την απειλή της πως στην μετά-κορωνοϊό εποχή θα επαναληφθεί η προώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.