3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τσαβούσογλου κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα – «Σας βοηθήσαμε» λέει

Τουρκο-Ελληνική διαμάχη προέκυψε μετά την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό 3 Ελλήνων ναυτικών από το Τζιμπουτί.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Τουρκία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την Ελλάδα πως για μικροπολιτικούς λόγους λέει ψέματα ή έστω δεν λέει όλη την αλήθεια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να σηκώνει ανάρτηση με το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την απελευθέρωση των Ελλήνων και να προχωράει σε δηλητηριώδη σχόλια.

Η Αθήνα υποστήριξε επίσημα πως ο επαναπατρισμός των τριών τελευταίων Ελλήνων ναυτικών, μελών του πληρώματος δύο ελληνόκτητων πλοίων τα οποία κρατούνταν στο Τζιμπουτί επί επταμήνου, έγινε με μέριμνα της χώρας μας και πως οι Έλληνες ναυτικοί ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Τζιμπουτί προς την πόλη Νεβσεχίρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Άγκυρα.

Παράλληλα ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η περιπέτεια των τριών Ελλήνων ναυτικών έλαβε αίσιο τέλος, χάρη στην άψογη συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Ναυτιλίας» και ευχαρίστησε τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί για την ανταπόκριση στην προ δεκαπενθημέρου σχετική επιστολή του, την Κυβέρνησή της, καθώς και τις ευρωπαϊκές Αρχές στο Τζιμπουτί.

Διαφορετικά πάντως φαίνεται πως βλέπει τα πράγματα ο Μ. Τσαβούσογλου, άλλωστε πάντα όλα η Τουρκία τα βλέπει με τον δικό της τρόπο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί πως η Τουρκία έπαιξε ρόλο στην υπόθεση, πλην όμως μεγαλόθυμα μας συγχωρεί που δεν δίνουμε ευχαριστίες στην Τουρκία αφού όπως λέει ο Τούρκος Υπουργός προς την Ελλάδα «δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ανθρωπιστικές υποθέσεις για πολιτικούς λόγους, με χαρά φέραμε από το Τζιμπουτί τους τρεις Έλληνες όχι για να μας πείτε ευχαριστώ αλλά επειδή είναι ανθρωπιστικό καθήκον μας».

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως το «ανθρωπιστικό καθήκον» δεν θα οδηγήσει στην επανάληψη όσων ζήσαμε στον Έβρο.