ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οχτώ χρόνια φυλακή για τον πατέρα που κακοποιούσε το 4χρονο παιδί του

Ένοχος κρίθηκε το απόγεμα της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο πατέρας που κακοποιούσε το παιδί του ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών.

Όπως αναφέρει το CretaLive, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση που εισηγήθηκε νωρίτερα ο Εισαγγελέας και έτσι ο γονιός κρίθηκε ένοχος σύμφωνα και με το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου (λόγω λευκού ποινικού μητρώου) και η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο να μην πλησιάσει ποτέ ξανά το παιδί του.

«Υπάρχει βεβαιότητα ότι το παιδί βίωσε μία άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα», δήλωσε νωρίτερα κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο Εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του πατέρα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί σκευωρίας δεν ευσταθούν και εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την σεξουαλική συμπεριφορά του παιδιού, η οποία ήταν αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του.

«Το μόνο που ισχυρίζεται είναι ότι τα όσα έλεγε το παιδί είναι υποβολιμαία». Υπογράμμισε ότι το αγοράκι βίωσε τα όσα μετέφερε και τόνισε ότι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν διαγνώστηκε με κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει και μία αποκλίνουσα συμπεριφορά.