ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Οδηγίες προστασίας στα σχολεία για τον κοροναϊό!

Οδηγίες προστασίας στα σχολεία για τον κοροναϊό θα στείλει το Υπουργείο Παιδείας μετά τη σύσκεψη με τον  ΕΟΔΥ.

Μπορεί ο νέος κοροναϊός να μην έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα ωστόσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε να στείλει εγκύκλιο στα σχολεία στην οποία θα περιλαμβάνονται μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη σύσκεψη για τον κοροναϊό συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας, υπεύθυνη για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και επιστήμονες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που διεξήχθη υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες προστασίας του μαθητικού πληθυσμού, από τον κοροναϊό της Κίνας.

Όπως αποφάσισαν οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ, προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος τοποθέτησης θερμικών καμερών στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ελέγχονται οι τουρίστες, για τυχόν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.