ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Οι Χανιώτες πήγαν για καφέ! Πρεμιέρα με… ασπίδες προσώπου (ΦΩΤΟ)

Δεν έχασαν την ευκαιρία να πάνε για καφέ οι κάτοικοι των Χανιών και έτσι τίμησαν τα μαγαζιά την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους!

Από την πλευρά τους οι μαγαζάτορες παίρνουν τα μέτρα τους με τραπεζάκια έξω και σερβιτόρους με ασπίδες προσώπου.

Στο παλιό λιμάνι της πόλης, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αναπτυχθεί με βάση τα νέα δεδομένα που προβλέπουν αύξηση του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, ενώ ίδια εικόνα υπάρχει στην πλατεία δικαστηρίων και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων Γιάννη Παυλάκη το άνοιγμα της εστίασης βοηθά στην ψυχολογία επιχειρηματιών και πολιτών. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Παυλάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Το άνοιγμα των επιχειρήσεων και στην εστίαση είναι κάτι που περίμεναν με αγωνία επιχειρηματίες και πολίτες. Κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει το κατάστημα του να είναι κλειστό. Ωστόσο, υπάρχει αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να στηριχθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΦΩΤΟ: haniotika-nea.gr