ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δάσκαλοι στις Σέρρες στρέφονται κατά του δημάρχου για την τραγωδία στο Δημοτικό!

Ανακοίνωση για την τραγωδία με τη φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, εξέδωσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» μέσω της οποίας στέκεται στο πλευρό του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου.

«Υπήρξε η εκ προοιμίου στοχοποίηση του Διευθυντή του σχολείου και η μετάθεση ευθυνών στο πρόσωπό του τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πριν ακόμη αναλάβουν έργο οι πραγματογνώμονες», σημειώνεται.

Σε άλλο σημείο, οι δάσκαλοι της πόλης αναφέρουν ότι «το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα». Τα τελευταία χρόνια, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα, έχουν καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους».