ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες της Δαμασκού γιόρτασαν το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου

Οι Έλληνες στη Δαμασκό γιόρτασαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου, με δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη μητρόπολη της συριακής πρωτεύουσας και τη μπάντα των Ελληνορθόδοξων προσκόπων να παιανίζει, παρουσία εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης, ομογενούς βουλευτή και διπλωματών (προξένων) της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Πατριαρχείο Αντιόχειας, «με την ευλογία και την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννη Ί γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα στη Δαμασκό την Εθνική Γιορτή του «ΟΧΙ», η οποία συνέπεσε φέτος με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Κοινότητας.

»Στην εκδήλωση παρόντες ήταν: η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ρίμα Αλ Καντίρι, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Χαμπίμπ Σαλούμι, η ομογενής βουλευτής Αμίρα Στεφάνου, οι πρόξενοι της Ελλάδας Γιώργος Κατίνης (Χαλέπι [Βέροια Συρίας]), Αγιούμπ Χανά (Λατάκεια [Λαοδίκεια]), Χάζεμ Ντανιέλ (Ταρτούς [Ανταράδος]), τα μέλη της Κοινότητας και πολλοί άλλοι από τους κατοίκους της Δαμασκού.

Μετά τη Δοξολογία, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος στο εκκλησίασμα μιλώντας περί της ισχυρές και ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κράτη, Συρία και Ελλάδα, από τη μία, και το παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας με τη Εκκλησία της Ελλάδος από την άλλη. Όπως και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά».