ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τίμησαν την Γλυκερία Μεμεκίδου που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), η τελετή ονοματοδοσίας της Πτέρυγας 4Β σε Πτέρυγα 4Β «Υποναυάρχου (ΥΝ) Γλυκερίας Μεμεκίδου ΠΝ».

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της οικογένειας, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του ΝΝΑ.

Τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και δύο διερμηνείς ήταν οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος στην Λιβύη, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο αδέλφια, ο Φίλιππος και η Άντζελα, 33 και 34 ετών διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης Κανάκη Μανδαλιού που πήγαν για να βοηθήσουν εθελοντικά, ως μέλης της αποστολής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ανάμεσα στους νεκρούς η 40χρονη επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη, που ήταν νοσηλεύτρια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας και ο 27χρονος Αρχιλοχίας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, Γιώργος Βούλγαρης.