ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι… γουρούνες θα αποκλείσουν την Μύκονο!

Στα άκρα είναι διατεθειμένοι να φτάσουν τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου, απειλώντας ακόμα και με αποκλεισμό του νησιού, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους από τους αρμόδιους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για «άμεση αναστολή εφαρμογής των απροειδοποίητων και άνευ προηγούμενου διαλόγου, άδικων και εξοντωτικών διατάξεων του Κ.Ο.Κ», όπως υποστηρίζουν.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, «απαγορεύεται η κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοσυκλετών μέχρι 125 cc, κι αυτόματα απαγορεύεται η εκμίσθωση οχημάτων σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες σημαντικές χώρες εκτός Ε.Ε αφού δεν αναγνωρίζονται πλέον τα εθνικά διπλώματα χωρών εκτός Ε.Ε,  γεγονός που δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και ενόχληση, αφού οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν», αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση τους τα μέλη του σωματείου.
«Μέχρι και σήμερα, όλες οι διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις μας υπήρξαν ήπιες, πλην όμως εισήλθαμε στην τουριστική περίοδο και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές, εξαιτίας της μη αναστολής εφαρμογής των επίμαχων διατάξεων. Η υπομονή μας εξαντλείται και ο τουρισμός δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
Η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς προσπαθούν να βρουν μια λύση όμως πέφτουν πάνω σε κλειστές πόρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες αν και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά φέρεται να συναινεί σε παράταση ενός έτους για την εφαρμογή των νέων διατάξεων βοηθώντας τους επιχειρηματίες να κάνουν απόσβεση της επένδυσης τους, ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει απαντήσει στις αλλεπάλληλες οχλήσεις του κ. Κουκά με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι “στον αέρα” με κίνδυνο να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην τουριστική κίνηση του νησιού.