3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν μονοπώλιο όπλων στην Ευρώπη – Τι προσφέρουν στην Ελλάδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να βάλουν στο περιθώριο όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα που βρίσκονται στο οπλοστάσιο Ευρωπαϊκών κρατών. Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμούν είναι την πλήρη αμερικανοποίηση όλων των ευρωπαϊκών οπλοστασίων. Ανάμεσα τους χώρα – στόχος είναι και η Ελλάδα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Την από-«ρωσοποίηση» των οπλοστασίων της Ευρώπης και την πλήρη εξάρτησή τους (συνεπακόλουθα) από τις ΗΠΑ επιθυμεί η Αμερική. Για να το πετύχουν έχουν αποφασίσει να δώσουν γενναία χρηματοδότηση ενώ ενδιαφέρον έχει το πώς θα απαντήσει η Ευρώπη στο νέο αυτό άνοιγμα των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της «από-ρωσοποίησης» στην Ελλάδα αντιστοιχούν αρκετά εκατομμύρια βοήθειας που όλα δείχνουν πως τελικά θα καλύψουν ανάγκες για τεθωρακισμένα του στρατού.

Πρόκειται για μία τροχοφόρα και μία ερπυστριοφόρα πρόταση των ΗΠΑ, που αφορα τα Μ1117 και τα Bradley.

Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποφασίσει σύντομα (καθώς οι Αμερικάνοι δεν έχουν λάβει επίσημό αίτημα) τι θα κάνει και ίσως η απόφαση αυτή να επηρεαστεί και από την κατάσταση στον Έβρο και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν.

Πέρα όμως από τις επιχειρησιακές αποφάσεις για την χώρα μας υπάρχει ένα άλλο δεδομένο που έχει και αυτό την αξία του.

Ότι δηλαδή πληροφορίες λένε πως οι ΗΠΑ έχουν αποδεσμεύσει για στρατιωτική βοήθεια το ίδιο ποσό με την Ελλάδα και για την Βόρεια Μακεδονία.