3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται lockdown – Ανακοινώσεις αύριο από Μητσοτάκη

Νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα κάνει αύριο ο πρωθυπουργός.
Στον απόηχο των νέων συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει αύριο σε δηλώσεις, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους ειδικούς επιστήμονες βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους είναι η αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στην υπόλοιπη επικράτεια. Έτσι, τα σενάρια για το ενδεχόμενο ενός lockdown «τύπου Θεσσαλονίκης» για την πρωτεύουσα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Τα εικοσιτετράωρα πέριξ της 10ης Νοεμβρίου «κυκλώνει» στο ημερολόγιο η κυβέρνηση, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετάβασης περιοχών, όπως το Λεκανοπέδιο της Αττικής, στον… φόντο του γκρι και το τοπικό lockdown τύπου Θεσσαλονίκης. Τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στις περιφερειακές ενότητες με υψηλό ιικό φορτίο, έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή, με το αποτύπωμά τους στον… χάρτη των κρουσμάτων και την επιτυχία ή μη των νέων στοχευμένων παρεμβάσεων να απαιτούν ως προς την καταγραφή διάστημα πλέον της μίας εβδομάδας. Έτσι κι αλλιώς, το κυβερνητικό σχέδιο έχει DNA δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς, γεγονός που σημαίνει ότι, εφόσον απαιτηθεί περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών, αυτή θα γίνει άμεσα, καθώς… κόκκινη γραμμή παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας.