3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι στρατιωτικοί στον Έβρο πήραν την προβλεπόμενη αποζημίωση λέει ο Παναγιωτόπουλος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αφήνει πάντως ανοιχτό να γίνει κάτι στο μέλλον, αν και εφόσον επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, τις σχετικές πρωτοβουλίες για καταβολή επιπλέον οικονομικού βοηθήματος με προτεραιότητα στα στελέχη των ΕΔ που επιχείρησαν στον Έβρο και τα νησιά το προηγούμενο διάστημα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στο μέλλον παραπέμπει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθε πιθανότητα για έκτακτη αμοιβή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινήθηκαν στον Έβρο προκειμένου να ενισχυθεί η φρούρηση των συνόρων.

Ο Υπουργός απάντησε στον Γιάννη Καλλιάνο που θέλει να στηριχθούν περαιτέρω στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας επισημαίνοντας του πως σε κάθε περίπτωση αποφασιστική αρμοδιότητα για τα οικονομικά θέματα έχει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ όπως λέει ο Ν. Παναγιωτόπουλος «σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, το οποίο μετακινήθηκε, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Π.Δ.200/1993».

Με την ευκαιρία μάλιστα ο Υπουργός λέει και πως στο άρθρο 127 του ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄74), καθορίζεται η χορήγηση του επιδόματος εκατό ευρώ (100 €), στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν μεταξύ άλλων, εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), κ.λπ. ενώ καθορίζεται επίσης η καταβολή του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, «…λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων των εν λόγω στελεχών, καθώς και της απασχόλησης χωρίς ωράριο εργασίας ή πέραν του ωραρίου εργασίας».