3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Τούρκοι αμφισβητούν τα σύνορα στον Έβρο! Τι είπε ο Δένδιας

Η κοίτη του ποταμού Έβρου αλλάζει ανάλογα την εποχή και το νερό που μεταφέρει. Οι Τούρκοι που το ξέρουν έστησαν καρτέρι και έχουν εγκαταστήσει σύμφωνα με πληροφορίες ολιγομελή μόνιμή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη κοντά στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως το μέρος το οποίο έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι είναι ελληνικό και είναι γνωστό πως το καλοκαίρι που τραβιούνται τα νερά βαλτώνει και αποτελεί πέρασμα μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Το γεγονός της αμφισβήτησης αν όχι «διεκδίκησης» ελληνικού εδάφους επιβεβαίωσε και ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών στην ΕΡΑ: «Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Σας το είπα εμμέσως στην αρχή, ορθά δεν το παρατηρήσατε, το είπα κι εγώ μ’ έναν τρόπο… Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Η κίνηση των Τούρκων συνδέεται κατά πάσα πιθανότητα με τον φράχτη που θέλει να επεκτείνει η Ελλάδα στα σύνορα της για να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε μία νέα προσπάθεια του Ερντογάν να πολιορκήσει και πάλι με μετανάστες και πρόσφυγες τα σύνορα.

Δημιουργώντας ζήτημα εκεί που ξέρουν πως δεν υπάρχει οι Τούρκοι κερδίζουν το λιγότερο την καθυστέρηση των εργασιών κάτι που είναι εις βάρος της Ελλάδας.