ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Οι Τούρκοι διεκδικούν «μοιρασιά» στη Χίο!

Πτήσεις πάνω από την Χίο και τις Οινούσσες πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Σε μία περιοχή δηλαδή που έχουν ξεκάθαρα στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα και στην οποία επιθυμούν να στήσουν μία «γκρίζα ζώνη» μοιρασιάς τους Αιγαίου.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

20 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου πραγματοποίησαν σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4 σήμερα μετά το χτεσινό κρεσέντο 52 παραβιάσεων.

Οι Τούρκοι έχουν επικεντρωθεί σε κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο επιχειρώντας να στήσουν μία περιοχή μόνιμης έντασης σε ένα χώρο στον οποίο θεωρούν φυσικό να λένε πως πετάνε πραγματοποιώντας αναγνωριστικές πτήσεις ρουτίνας (!!!) σε άγνωστα ίχνη, υπονοώντας πως με κάποιον τρόπο δικαιούνται να αστυνομεύουν το Αιγαίο και πως δεν τους αναχαιτίζουν τα ελληνικά αεροσκάφη αλλά αυτοί πάνε για να αναγνωρίσουν όσα αεροσκάφη πετάνε!

Για ακόμα μία φορά έτσι η Άγκυρα πάει να κάνει το άσπρο – μαύρο όπως φάνηκε όμως και από την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας που αρνείται πως τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Π. Παναγιωτόπουλου και λέει πως απλά «αναγνώρισαν» το ίχνος που είδαν στο ραντάρ.

Η στόχευση της Τουρκίας δεν είναι άλλη από την παμπάλαιά επιθυμία της να μοιραστεί το Αιγαίο.Έστω και με πρώτο βήμα την αμοιβαία ενημέρωση για την πραγματοποίηση πτήσεων στο Αιγαίο δήθεν για λόγους ασφαλείας όταν στην πραγματικότητα θέλουν να μπει ο νοικοκύρης και ο εισβολέας στην ίδια μοίρα.

Τα ελληνικά αεροσκάφη πάντως σήμερα για ακόμα μία φορά αναχαίτισαν τους εισβολείς ενώ σε 4 περιπτώσεις υπήρξαν και εμπλοκές μαχητικών.