ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Τούρκοι είναι…φίλοι μας – Προπαγάνδα με σφραγίδα Ερντογάν

Ένα βίντεο που στην πραγματικότητα δείχνει όχι αυτό που λέει αλλά το πως σκέφτονται και το πως λειτουργούν, χωρίς φραγμούς, οι Τούρκοι, κυκλοφόρησε η γειτονική χώρα.
Γράφει ο Κώστας Αττίας
Η παράλογη «λογική» της Τουρκίας πως παραβιάζει τα σύνορα τρίτων ανεξάρτητων κρατών, σκορπάει τον θάνατο, την βία και τον τρόμο και αυτό στο τέλος αποτελεί μία θεάρεστη πράξη που γίνεται για το καλό όσων βάζει στο στόχαστρο των όπλων της ξεδιπλώνεται για ακόμα μία φορά.
Το βίντεο που ακολουθεί, παραγωγής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κάτι σαν «διαφημιστικό» των βίντεο που σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε και από την Λιβύη με αυθόρμητα καλέσματα στον Ερντογάν να κάνει και εκεί το…«καλό».
Προς το παρόν οι Τούρκοι μοιράζονται, όπως λένε, το ψωμί τους με τους κατοίκους στην ζώνη που έχουν καταπατήσει στην Συρία και δέχονται βροχή από σχόλια υπέρ του τουρκικού Στρατού.
Το βίντεο έχει τίτλο «όσο μοιράζεσαι την αγάπη μεγαλώνει. Οι ηρωικοί μας στρατιώτες μοιράζονται το ψωμί τους με τους αδερφούς μας στην Συρία στην επιχείρηση Πηγή Ειρήνης», και οι άνθρωποι που εμφανίζονται λένε πως «από όταν ήρθαν οι Τούρκοι στρατιώτες όλα είναι καλά», «τι θέλει ένας άνθρωπος; Ειρήνη. Είμαστε ασφαλείς από όταν ήρθατε», «είμαστε άνετα, χαρούμενοι και ασφαλείς», κτλ
Η εικόνα μιλάει από μόνη της.
Το ερώτημα, που ο καθένας μάλλον εύκολα μπορεί να απαντήσει, είναι αν από μόνοι τους μιλάνε και όσοι έχουν απέναντι τους να τους στοχεύει την κάμερα του τουρκικού στρατού που πήρε την θέση των όπλων της Τουρκίας.