ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικογενειακός φίλος ο δάσκαλος καράτε λέει η 15χρονη που τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση

Για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου υποθέσεως με κατηγορούμενο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 15χρονης μαθήτριας της πρώτης Λυκείου, έναν 59χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών που συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού.

Όπως απεκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», η μαθήτρια υποστηρίζει ότι ο 59χρονος την φίλησε στο κεφάλι και στο στήθος στην σχολή καράτε, ενώ ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται, επικαλούμενος μαρτυρίες άλλων παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024 καταγγέλθηκε στο ΑΤ Ιαλυσού από την ανήλικη, παρουσία των γονέων της, ότι ο δάσκαλος καράτε την στιγμή που βρισκόταν στα αποδυτήρια η ανήλικη, μπήκε μέσα κι αφού πρώτα την αγκάλιασε, την φίλησε στο κεφάλι και στην περιοχή του στήθους της.

Εξεταζόμενη η ανήλικη, παρουσία παιδοψυχολόγου, ανέφερε ότι η κίνησή του προς αυτήν έγινε χωρίς την θέλησή της και ότι της προκάλεσε φόβο και αμηχανία.

Η μητέρα της ανήλικης τόνισε ότι η κόρη της παρακολουθεί τα τελευταία 5,5 χρόνια μαθήματα καράτε με τον συγκεκριμένο καθηγητή και τη μέρα εκείνη, πήγε στο μάθημα 10 λεπτά νωρίτερα για να ετοιμαστεί στα αποδυτήρια.

Εκεί όπως εξιστόρησε, ο δάσκαλος καράτε μπήκε μέσα, την αγκάλιασε και την φίλησε στο μέτωπο και το στήθος. Υποστηρίζει δε ότι όταν τον απώθησε και του είπε ότι πρέπει να αλλάξει, εκείνος γελώντας της απάντησε «μην μου πεις ότι φοβάσαι».

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η μητέρα ανέφερε μάλιστα ότι η κόρη της την ενημέρωσε ότι στις τελευταίες 6 προπονήσεις η συμπεριφορά του ήταν διαφορετική, ότι της μιλούσε για τη σεξουαλική του ζωή και πως την ρωτούσε αν έχει εκείνη.

Η ανήλικη ανέφερε μάλιστα στην καταγγελία της ότι ο δάσκαλος είναι οικογενειακός τους φίλος και ότι της έκανε κομπλιμέντο για το ντεκολτέ της όταν του είπε ότι ένιωθε άβολα που φορούσε μια μπλούζα που το αναδείκνυε.

Ο ίδιος εξεταζόμενος τόνισε ότι ουδέποτε την άγγιξε ή την φίλησε και ότι ήταν συνεχώς στην είσοδο της σχολής και μέσα στο γραφείο του. Μάλιστα όπως ανέφερε, όταν άλλαζε ήταν και δύο ακόμη μαθήτριες στην είσοδο της σχολής και μπήκαν στα αποδυτήρια αλλά κι ακόμη ένας μαθητής του.