ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο αλλά ο συνωστισμός

Στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις μέρες του Πάσχα, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, διευκρινίζοντας πως δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά απαγορεύονται ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως το αστυνομικό προσωπικό θα ενεργήσει με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα σε κάθε περίπτωση, ενώ τόνισε πως είναι ελάχιστοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς δεν υπακούν και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Σε περίπτωση συνάθροισης πιστών σε εκκλησίες θα υπάρξει παρέμβαση. Η πλειοψηφία ιερέων και πολιτών, όμως, δείχνει να συμμορφώνεται, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι είναι σε συνεννόηση με τους ιερείς.
Παράλληλα, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Να σεβαστούμε την ιερότητα των ημερών και τη δύσκολη θέση των ιερέων», είπε.

Απευθυνόμενους στους πολίτες μίλησε για αλληλοσεβασμό, κυρίως στις πολυκατοικίες, κάνοντας έκκληση να μην δημιουργήσουν οι κάτοικοι προβλήματα στην ομαλή κοινωνική συμβίωση. Σημαντικός είναι ο έλεγχος των άσκοπων μετακινήσεων, τόνισε, καθώς αυτό θα συμβάλει στην πιο γρήγορη άρση των μέτρων. «Αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων».