ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το φυσικό αέριο – Τι είπε για το έκτακτο επίδομα

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εφοδιασμού φυσικού αερίου στη χώρα μας» επεσήμανε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα μας, σταθμίστηκαν όλα τα προβλήματα» και τόνισε ότι «η χώρα έχει προγραμματίσει μία σειρά από ενέργειες ώστε να μην στερηθούμε φυσικό αέριο, είτε με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), είτε με αλλαγή και τροποποίηση του μείγματος σε ό,τι αφορά στην παραγωγή. Δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα προβλήματα σε ό,τι αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χορήγησης οικονομικού βοηθήματος στους πλέον ευάλωτους εν όψει του Πάσχα ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο του προϋπολογισμού, ώστε να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε ανθρώπους που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη» στο φόντο των σημαντικών ανατιμήσεων σε ενέργεια και βασικά αγαθά.

Προσέθεσε, δε, ότι «όταν θα είμαστε έτοιμοι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις» και υπενθύμισε ότι τα επικείμενα μέτρα θα είναι «στοχευμένα, σωστά μετρημένα και ζυγισμένα μέσα στα όρια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων».