ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν μελετά νέα μέτρα! Πάνω από 100.000 ραντεβού για την α’ δόση των άνω των 60 ετών

«Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από κορωνοϊό πολίτη που έχει κάνει και την αναμνηστική δόση, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας πως ξεπέρασαν τα 100.000 τα ραντεβού για την α’ δόση των άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως είναι θετική η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση του εμβολιασμού λέγοντας πως μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας κλείστηκαν ή έχουν γίνει ήδη 100.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση.

Πρόσθεσε  δε ότι  από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 που έχουν συμπληρώσει 7μηνο από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν επίκειται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους άνω των 50, ο κ. Οικονόμου είπε πως αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν μελετά νέα μέτρα σημειώνοντας πως η τήρηση του υφιστάμενου πλαισίου θα λειτουργήσει υπέρ της αγοράς αλλά και του κοινωνικού πλαισίου.