ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Οικονόμου: Οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Κανονικά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα θα διεξαχθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε γενικότερα στον κορωνοϊό, λέγοντας πως «είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η οικονομία και η κοινωνία να μην ξανακλείσουν.

Με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους, αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, χαρακτήρισε ανεξήγητη τη νοοτροπία όσων επιχειρούν να στήσουν παγίδες στη διαδικασία της, τονίζοντας ότι «δεν είναι “μπαμπούλας”, ούτε τιμωρητικό μέτρο, αλλά μία προσπάθεια να συγκλίνουν η μόρφωση και η εκπαίδευση με το αύριο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε 6.500 σχολεία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο μπροστά από τους εκπροσώπους και τις ηγεσίες τους.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον δακτύλιο λέγοντας πως η επιλογή των οχημάτων, που θα κινούνται ελεύθερα έγινε μετά από εισηγήσεις φορέων και ειδικών λέγοντας πως «κάπου τραβάς τη γραμμή». Όπως είπε ο δακτύλιος αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της Αθήνας.