ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα δείχνουν έγκλημα! Ποιος σκότωσε τη βιολόγο;

Με πολλά ερωτήματα έχει μείνει η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον καθώς δεν αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες μέρες, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα που εξέτασε τον χώρο στον οποίο εντοπίστηκε η σορός, στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου στο Μάλεμε, μέσα σε γερμανική στοά, θα ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου της 60χρονης.

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το πώς η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη βρέθηκε στη σπηλιά, περίπου 10 χιλιόμετρα από το Κολιμπάρι όπου διεξαγόταν το διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο οποίο συμμετείχε η 60χρονη , αν, δηλαδή, έφτασε εκεί μόνη της ή την οδήγησαν με τη βία

Σύμφωνα με το cretalive.gr η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 60 μέτρων σε ευθεία γραμμή από την είσοδο της δαιδαλώδους σπηλιάς-λαγουμιού, ύψους περίπου 1,60.

Η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Η εικόνα που είχε σχηματιστεί από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη της ήταν ότι η Ίτον μπορεί να είχε πάει για πεζοπορία, αφού στο δωμάτιό του ξενοδοχείου που έμενε δεν βρέθηκαν τα αθλητικά της παπούτσια.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς της 60χρονης λένε ότι αν είχε πέσει θύμα κάποιων που θέλησαν να την εξοντώσουν, είχε την δυνατότητα να αντισταθεί μιας και ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης στο Tae Kwon Do.