ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων διά στόματος Χουλιαράκη – Eπανεξετάzουν το επίδομα παραμεθoρίου

Με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων καθιερώνεται ένα νέο σύστημα κινήτρων, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις παράγοντες – το επίπεδο γνώσεων των υπαλλήλων, τη θέση ευθύνης και τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους – δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τα 13 προαπαιτούμενα για την εκταμίευσης της δόσης του 1 δις. ευρώ, ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου:
1) Δεν μειώνεται ο ονομαστικός μισθός κανενός δημοσίου υπαλλήλου
2) Ξεπαγώνει η μισθολογική ωρίμανση όλων των υπαλλήλων
3) Αυξάνονται τα επιδόματα για τις θέσεις ευθύνης
4) Αυξάνεται ο μισθός για όσους έχουν υψηλά προσόντα και
5) Καθιερώνεται μηχανισμός προωθημένης εξέλιξης των υπαλλήλων.
Ο υπουργός τόνισε ότι το νέο μισθολόγιο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, όπως επιβεβαιώθηκε και από την τρόικα, ενώ μεσοπρόθεσμα θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων στο δημόσιο.

 

Αναφερόμενος στο θέμα του , επιδόματος παραμεθορίων περιοχών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι με το νομοσχέδιο παραμένει ως έχει αλλά θα υπάρξουν αλλαγές όχι σε σχέση με τον ορισμό του τι είναι παραμεθόριος αλλά σε σχέση με τη δυσκολία προσβασιμότητας. Ο κ. Χουλιαράκης πρόσθεσε ότι το θέμα θα αντιμετωπισθεί με νέα νομοθετική παρέμβαση μετά από προεργασία και μελέτη την οποία θα αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.