ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας Παρασκευή-Δευτέρα

«Δε θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία» δηλώνει η ΟΛΜΕ, που προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή και τη Δευτέρα, για τους εκπαιδευτικούς που τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ, ενώ καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις 11-2μμ για τις ίδιες μέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια.

Παράλληλα, ζητεί από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από την ΥΑ 131451/ΓΔ4 και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Σύμφωνα με την ομοδπονδία, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε μια «άνευ προηγουμένου κίνηση, μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, εξαπολύει ένα νέο κύμα τρομοκράτησης, εκβιασμού και καταστολής. Κι αν τις προηγούμενες φορές ενεργοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις, τους εισαγγελείς και «αγανακτισμένους γονείς» για να εκφοβίσουν τους μαθητές, τώρα επιχειρεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων σε ένα ιδιότυπο μηχανισμό «lock-out», σε όργανα καταστολής των μαθητών».

Η ΟΛΜΕ τονίζει πως οι χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ότι στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, «απειλώντας μάλιστα με απουσίες όσους μαθητές δε συμμετέχουν, μόνο ντροπή και θυμό προκαλούν».

Όπως συμπληρώνει, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «απέχει χιλιόμετρα από την εκπαιδευτική πραγματικότητα αν νομίζει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το «φάρμακο για κάθε ασθένεια»».