slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολονύχτιος συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Τι δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα στην Αττική

Ισχυρή σύσταση να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί απευθύνεται προς τον ιδιωτικό τομέα, έπειτα από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα.

Όπως τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΜΥ αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, πέραν της ανακοίνωσης με σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις δέκα το πρωί.

Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ενώ αναβάλλονται οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια της Αττικής.

Κλειστά θα είναι τα δικαστήρια, οι λαϊκές αγορές, ενώ το Δημόσιο θα λειτουργήσει με τηλεργασία, ως επί το πλείστον.

Επίσης, κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική.  Κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας:

  • φαρμακεία
  • καταστήματα τροφίμων και supermarket
  • πρατήρια καυσίμων
  • καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18:00 της Δευτέρας η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.