ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομάδα ΔΙΑΣ για την… καθαριότητα! Περιπολίες στη Θεσσαλονίκη

Τους παραβάτες της… καθαριότητας θα εντοπίζουν τα μέλη της «ομάδας ΔΙΑΣ», που συγκροτήθηκε στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επόπτες καθαριότητας με μηχανάκια, σε δύο βάρδιες, θα περιπολούν καθημερινά όλες τις δημοτικές κοινότητες για να εντοπίζουν τα κακώς κείμενα στην καθαριότητα και θα επιβάλουν πρόστιμα στους παραβάτες.

Την ομάδα επιθεώρησε το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες και τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες για την ευταξία της πόλης.

«Η ομάδα ευταξίας θα είναι καθημερινά στους δρόμους για να βλέπει τα προβλήματα που υπάρχουν στους κάδους, στα καλάθια, γενικότερα στην καθαριότητα, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ζέρβας.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, συμπλήρωσε ότι η Θεσσαλονίκη είχε ανάγκη την ομάδα ευταξίας, η οποία πέρα από την επιτήρηση θα κάνει και συστάσεις, ενώ σε όσους παραβατούν και δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία.