3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομόφωνα αθώος για τον βιασμό ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού»! Xειροκρότηματα και «Αίσχος»

Την ομόφωνη αθώωση του Κώστα Κωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Ο πρώην σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό ηθοποιού το καλοκαίρι του 2010.

Στην ανακοίνωση της απόφασης το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ συγγενής από την πλευρά της καταγγέλλουσας φώναξε «Αίσχος! Δε λυπάστε τα 14χρονα!».

Ο 58χρονος σκηνοθέτης κάθισε στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστήριου έπειτα από μήνυση της ηθοποιού, Έλενας Αθανσοπουλου η οποία κατήγγειλε ότι το καλοκαίρι του 2010 ενώ της πρότεινε να βγουν για φαγητό την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του και ενώ εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της. Προηγουμένως, όπως είχε αναφέρει η ηθοποιός εκείνη και ο κατηγορούμενος είχαν βρεθεί σε γνωστό μαγαζί των Αθηνών, όπου είχαν φάει και είχαν καταναλώσει τουλάχιστον δύο μπουκάλια κρασί.

Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφασή που εξέδωσε σήμερα δεν δέχθηκε την καταγγελία της ηθοποιού και αθώωσε ομόφωνα τον σκηνοθέτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί το αδίκημα του βιασμού κάνοντας λόγο για συναινετική σεξουαλικη σχέση με τη καταγγέλουσα.

Απαλλακτική ήταν όμως και η πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι από την καταγγελία της ηθοποιού και τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν κενά και αντιφάσεις αλλά και ισχυρές αμφιβολίες ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο και έχουν καταθέσει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους η Μαρία Τζομπανάκη και η Κατερίνα Διδασκάλου.